Zitmaaier reinigen

Enkel met perslucht reinigen heeft in ons bedrijf de voorkeur en dat heeft een aantal redenen.

Bij schoonmaken met de hogedrukreiniger of tuinslang maken we in de praktijk mee dat vocht overal komt, waar het normaal niet hoort te komen.

Elektrische componenten lopen vol met vocht en lagers / lagerhuizen komen vol met vocht te zitten, bovendien bevorderd water corrosie van oa. het maaidek en stekkerverbindingen.

We zien maaiers in onze werkplaats voorbij komen die altijd droog worden gereinigd en totaal geen problemen hebben en ook maaiers welke elke week, althans regelmatig, nat worden gereinigd.

Daarbij zien we oa. lagers die na 2 á 3 jaar rauw beginnen te lopen en daarom vervangen moeten worden en andere vocht-gerelateerde problemen.

Heb persoonlijk ook nooit de toegevoegde waarde kunnen achterhalen van maaidekken met zgn. Gardena-aansluitingen, puur omdat het niet werkt en zeer slecht is voor de lagers en voor het plaatstaal qua corrosie.

Dus als U Uw maaier bij ons aanbied voor onderhoud of winterbeurd wordt deze met hogedruk-perslucht gereinigd omdat daar de allerbeste ervaringen mee zijn voor de machine, voor U als klant en uiteindelijk ook voor Uw portemonnee.