Brandstof wisselen ?

Nee , niet zomaar overstappen van de ene naar de andere brandstof !

We komen in de werkplaats teveel problemen tegen van machine´s van nieuwe klanten die elders uit commercieel oogpunt "voorlichting" hebben gekregen dat ze van zelf mengen zó over kunnen stappen op Aspen of MotoMix of een andere kant-en-klare brandstof.

Uw machine is jaren "gewend" aan de door U zelf gemengde brandstof in een bepaalde mengverhouding en er zal zich een behoorlijke koolafzetting hebben gevormd,afhankelijk van de carburatie-afstelling en menging, op de zuiger en cilinderkop.

Andere kant-en-klare brandstoffen welke 1 op 50 gemend zijn, zullen door hun zuiverheid de motor van binnen optimaal schoon maken, waardoor koolafzetting los komt en hierdoor een vreter kan veroorzaken op zuiger-cilinder.

Ook kan overschakelen invloed hebben op de soepelheid van de carburatie-membramen en krukasafdichtingen.

Iedere brandstofsoort kan op zich in de praktijk andere afstellingen eisen van de carburatie van Uw kettingzaag, bosmaaier, bladblazer enz.

Een oude Dolmar, Husqvarna, Stihl, Robin enz. waarvan U altijd 1 op 25 heeft gemengd, gaat gegarandeerd visuele zuiger / cilinder beschadigingen krijgen indien U zomaar overschakeld naar een andere brandstof.

Desgewenst mag U kant-en-klare alternatieve brandstoffen altijd bijmengen met een 100% synthetische 2-takt olie naar een andere mengverhouding.

Wij adviseren, mede gezien onze ervaringen, vanuit de werkplaats om éénmalig te kiezen voor een brandstofsoort en dit altijd zo te houden !